Οι Προηγούμενες Διοργανώσεις

Δείτε τους νικητές των προηγούμενων διοργανώσεων, καθώς και στιγμιότυπα από τις Τελετές Απονομής.

Supplement Awards 2021

Recognizing Innovative Products

Απονεμήθηκαν τα Supplement Awards 2021, τα βραβεία που επιβραβεύουν την ποιότητα και την καινοτομία στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο των συμπληρωμάτων διατροφής
#supplementawardsgr

Υπό το φως του αττικού ουρανού εκπρόσωποι των εταιρειών που διακρίθηκαν στα Supplement Awards 2021 παρέλαβαν τα βραβεία τους σε μια βραδιά όπου η αγάπη για καινοτόμα – ποιοτικά συμπληρώματα διατροφής περίσσεψε.

Ο θεσμός των βραβείων που διοργανώθηκε από τη BOUSSIAS για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα Supplement Awards 21, ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 30 Ιουνίου στο House124, στο Χαλάνδρι, όπου στελέχη εταιριών που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο, φωτογραφήθηκαν και έδωσαν το δικό τους μήνυμα, ότι η εξωστρέφεια, η καινοτομία, η ποιότητα αλλά και η εμπειρία στον χώρο των συμπληρωμάτων διατροφής, είναι τα βασικά εργαλεία που έχουν για να ανταπεξέλθουν στις μελλοντικές προκλήσεις της αγοράς.

Συγχαρητήρια στις εταιρίες που αποφάσισαν να συμμετέχουν στα Supplement Awards 21 και σε μια δύσκολη χρονιά, διατήρησαν τη δημιουργικότητά τους όσον αφορά τα συμπληρώματα διατροφής, προάγοντας ταυτόχρονα την καινοτομία, την ασφάλεια αλλά και ποιοτική επιλογή των καταναλωτών. Μέσα από τα συγκεκριμένα βραβεία αναδείχθηκαν οι κορυφαίες εταιρείες οι οποίες παράγουν και εμπορεύονται συμπληρώματα διατροφής επιδιώκοντας την γνωστοποίηση των προϊόντων τους και ταυτόχρονα προάγοντας τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά, την καινοτομία και κατ’ επέκταση το ευ ζην.

Η Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, Ρενάτα Μίχα, RD PhD FAHA, Αν. Καθηγήτρια Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Tufts στις ΗΠΑ, Πρόεδρος του Global Nutrition Report, Development Initiatives στην Αγγλία και του Ιδρύτρια Food for Health, αναφέρει στο χαιρετιστήριο μήνυμά της: «Τα συμπληρώματα διατροφής μπορούν να αποτελούν μέρος ενός συνολικού ευ ζην, εφ’ όσον αυτό εφαρμόζεται με σύνεση και γίνεται υπό την καθοδήγηση των ειδικών. Τα κριτήρια που ο ιατρός ή ο κλινικός διαιτολόγος/διατροφολόγος λαμβάνει υπόψη πριν συστήσει συμπληρώματα διατροφής είναι μεταξύ άλλων: η διατροφή, η ηλικία, η γενικότερη κατάσταση της υγείας, η πιθανή λήψη κάποιας φαρμακευτικής αγωγής όπως επίσης εάν πρόκειται για έγκυο ή θηλάζουσα γυναίκα. Για παράδειγμα, αν για οποιουσδήποτε λόγους η διατροφή σας είναι ανεπαρκής ως προς κάποια απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, μπορεί να κριθεί ωφέλιμη η χορήγηση συγκεκριμένων συμπληρωμάτων διατροφής.

Η παραγωγή, διάθεση, εμπορία και διαφήμιση των συμπληρωμάτων διατροφής στην Ελλάδα ακολουθεί καθορισμένο νομοθετικό πλαίσιο. Οι κανονισμοί στους οποίους υπόκεινται τα συμπληρώματα διατροφής αφορούν μεταξύ άλλων στην ασφάλεια παραγωγής, τη σύνθεση, τη σκοπούμενη χρήση, τους ισχυρισμούς υγείας, καθώς και τις υποχρεωτικές επισημάνσεις χρήσης. Αρμόδια αρχή για τη χώρα μας είναι ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) και ως χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουμε εναρμονιστεί με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή οδηγία.

Τα Supplement Awards έχουν ως στόχο να επιβραβεύσουν την καινοτομία και να αναδείξουν την αξιέπαινη επιχειρηματική δραστηριότητα στον χώρο των συμπληρωμάτων διατροφής. Η αγορά των συμπληρωμάτων διατροφής στην Ελλάδα αναπτύσσεται με δυναμικούς ρυθμούς, και για αυτό η συνεχόμενη αξιολόγηση και βελτίωση της ποιότητάς τους είναι σημαντική για να ωφελείται τελικά ο καταναλωτής και μακροπρόθεσμα η δημόσια υγεία».

Στο αντίστοιχο χαιρετιστήριο μήνυμά της, η Μαγδαληνή Σελανικλή, LL.M., Διευθύντρια Κανονιστικών Θεμάτων ΣΕΣΔΙ, Vice Chair, European Federation of Associations of Health Product Manufacturers (EHPM), ανεφέρει: «Ο θεσμός των Supplement Awards έρχεται να αναδείξει την καινοτομία, την επιστημοσύνη και τη λειτουργικότητα των συμπληρωμάτων διατροφής και να προβάλει τις εταιρείες leader της καινοτομίας στον κλάδο. Μέσα από μια απαιτητική διαδικασία, η κριτική επιτροπή αξιολόγησε σε βάθος τα προϊόντα των συμμετεχουσών εταιρειών και ανέδειξε τους ισχυρότερους κάθε κατηγορίας. Ο τομέας των συμπληρωμάτων διατροφής στη χώρα μας, όπως και σε όλη την Ευρώπη, γνωρίζει ιδιαίτερη ανάπτυξη, με το συνολικό τζίρο της κατηγορίας να υπολογίζεται πανευρωπαϊκά στα €14 δισ. Στην Ελλάδα η αγορά εκτιμάται περί τα €220 εκατ. και με κυριότερο σημείο πώλησης το φαρμακείο, οι εξειδικευμένοι άμεσοι και έμμεσοι απασχολούμενοι του κλάδου είναι περισσότεροι από 4.000 εργαζόμενοι.

Οι διατροφικές ουσίες που παρέχουν τα συμπληρώματα διατροφής, όπως βιταμίνες, μέταλλα, ουσιώδη λιπαρά οξέα, προβιοτικά, φυτικά εκχυλίσματα και άλλες ουσίες με διατροφική ή φυσιολογική επίδραση, έχουν αποδεδειγμένα αναδειχθεί σε ασφαλές όχημα στην πρόληψη και αντιμετώπιση διατροφικά συνδεδεμένων παραγόντων κινδύνου εκδήλωσης ασθενειών. Τα Supplement Awards αποτελούν μια ευκαιρία για τις εταιρείες του κλάδου να διακριθούν για τη σκληρή δουλειά και τη δέσμευσή τους για αριστεία.

Καλύπτοντας 30 προϊοντικές κατηγορίες, τα βραβεία αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για την ανάδειξη της αξιοπιστίας των εταιρειών συμπληρωμάτων διατροφής».

Κορυφαίες Διακρίσεις

Τις μεγάλες διακρίσεις του διαγωνισμού απέσπασαν οι εταιρείες POWER HEALTH HELLAS με το βραβείο COMPANY OF THE YEAR και η ISO-PLUS A.E. – Solgar Greece με το βραβείο BRAND OF THE YEAR.

Platinum Awards

Επίσης, τα Supplement Awards 21 επιβράβευσαν την υποψηφιότητα με την μεγαλύτερη βαθμολογία με Platinum βραβεία. Το συμπλήρωμα διατροφής για την εμμηνόπαυση Solgar MenoPrime, της ISO-PLUS A.E. – Solgar Greece, ήταν αυτό που συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία της κριτικής επιτροπής και απέσπασε το Platinum Award για την φετινή χρονιά.

Την αξιολόγηση των Supplement Awards 21 ανέλαβαν 25 διακεκριμένοι Ακαδημαϊκοί, Θεσμικοί Παράγοντες, Επιστήμονες και Επαγγελματίες που διακρίνονται για το αξιοσημείωτο έργο τους.

Χορηγοί του event φωτογράφισης των Supplement Awards 2021 ήταν τα συμπληρώματα διατροφής Solgar και τα συμπληρώματα διατροφής Natural Doctor .

Τα Supplement Awards 21 διοργανώθηκαν από την BOUSSIAS υπό την αιγίδα του ΣΕΣΔΙ (Συλλόγου Επιχειρηματιών Συμπληρωμάτων Διατροφής).

Χορηγοί επικοινωνίας στα Supplement Awards ήταν οι: onmed.gr, newsbomb.gr ELLE, elle.gr, HELLO, hello.gr, Fitness Motivation Hellas, mednutrition.gr και το thehealthlab.gr.